YBŞ: Kimseyi kaçırmadık!

Ninova'da ‘kaçırılan’ 5 Arap kızın akibeti belli oldu

Ninova'nın batısında Şengal Direniş Birliklerine (YBŞ) bağlı bir kuvvet. Fotoğraf: YBŞ Media.

KirkukNow

Ninova Valiliği'nin Um Ziban Köyünde kaybolan beş kız çocuğundan dördü ailelerinin yanına dönerken, biri Şengal Direniş Birlikleri'nde (YBŞ) kaldığı bildirildi. 

KirkükNow’a gönderilen bir videoda, beş kıza ailelerine dönme ya da YBŞ saflarında kalma arasında seçim yapma şansı verildiği görülüyor. Görüntüde, 30 Mayıs Perşembe günü bir grup YBŞ’li ve Iraklı ordu yetkilisinin huzurunda belgelendi. Kalmaya karar veren biri dışında kızlardan dördü geri dönmeyi seçti. 

Şengal Direniş Birlikleri Öz Yönetim Konseyi üyesi Azad Hüseyin, bazı medya ve sosyal ağlarda yayınlandığı üzere YBŞ güçlerinin birilerini kaçırdığını veya tutukladığını yalanladı. 

Bu, Um Ziban Köyü sakinlerinin, Al-Baac ilçesine bağlı El Kahtaniye ilçesinde (Tel Uzeyir) toplanıp alarm durumu ilan etmişti. Kızları geri almak için silaha sarılmasından bir gün sonra geldi. Güvenlik güçleri olası bir acil duruma karşı bölgeye sevk edildi. 

 

Video: Ninova/Mayıs 2024/Um Ziban Köyünden beş kıza, ailelerinin yanına dönmek ya da YBŞ saflarında kalmak arasında bir seçim hakkı verildi. 

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ), Kürdistan İşçi Partisi'ne (PKK) yakın olup, bölge nüfusunun çoğunluğunu teşkil etmektedir ancak Şengal'deki Özerk Yönetim Konseyi'nin yetkisine tabidir. 

Um Ziban Köyündeki beş kızın ailelerinden bir kaynak Kirkuk Now'a konu hakkında şunları söyledi:  

"Kızlar, aylık maaş karşılığında ailelerinin bilgisi olmadan YBŞ güçlerine gönüllü katılıp, çalıştılar." 

Um Ziban Köyünün sakinleri Arap olup, köy Irak-Suriye sınırında Ninova Valiliği sınırları içerisinde yer almaktadır. 

İsminin gizli kalmasını isteyen Şengal polisinden bir kaynak Kirkuk Now'a şunları söyledi:  

“Kızlar YBŞ saflarına katılmak için gönüllü oldular, ancak aileleri kızlarının kendi başlarına gittiklerinin söylenmesini istemediler, bu yüzden onları göndermekle tehdit ettiler.” 

 

  • FB
  • Instagram
  • Twitter
  • YT